hedonistična orgija čutnih radosti

Izlivi

 • Strani

 • Na twitterju sem bolj aktiven:

Primer Beno Udrih ali dve plati medalje

Objavil Tibor Jablonsky, dne 17.07.2013

Pred dnevi naj bi Beno Udrih po SMS sporočilu obvestil direktorja članskih reprezentanc Mateja Avanza o svojem neigranju na letošnjem EP v Sloveniji. Avanzo je bil ogorčen, novinarji so bili ogorčeni, košarkaški strokovnjaki so v en glas zatrjevali, da je to nezaslišano in vesoljna Slovenija se je v trenutku sesirila. Javen linč je bil neizbežen. Za nameček je Beno na svojem instagram profilu objavil sliko na kateri uživa v družbi svojega brata in osebnega trenerja. Namen slike prepuščam interpretaciji vsakega posameznika.

Poglejmo zgodbo iz drugega zornega kota, ali je res vse tako črno-belo?

Prvič, zgodba z Benom Udrihom ni od včeraj, zadeva ima že brado. V njegove prejšnje odpovedi se zavoljo tega zapisa ne bom spuščal, poglejmo zadnjo. In predzadnjo.

Zaradi poroke se ni udeležil evropskega prventva v Litvi, takrat naj bi selektorju Maljkoviću “zagotovil, da se bo z veseljem udeležil EP-ja v Sloveniji”. Kasneje, v začetku letošnjega koledarskega leta, sta bila pri njemu na obisku tako Matej Avanzo kot tudi Božidar Maljković. Iz ZDA sta se vrnila z veselo novico “da je Udrih zraven” “Imamo ga!” “Potrebno bo počakati le, da sklene novo pogodbo”.

To so vse sistematične laži, ki jih KZS že vrsto let lansira na vsakem koraku. So del propagande, del napihovanja in umetnega ustvarjanja evforije. Za njimi (letos) stoji računica, v njej so polne dvorane in umivanje lastnega obraza v javnosti.

Beno Udrih tega ni nikoli izjavil. Na 24ur.com obstaja posnetek, ki je datiran z 20.2.2013. Tam Udrih jasno pove, da obstaja veliko razlogov za njegovo nepojavljanje. Klik!

Da ne bo pomote, še vedno mislim, da tip ne čuti nikakršne pripadnosti, vendar velja poudariti, da je bil zlorabljen. Beno Udrih je prevzel vlogo grešnega kozla od Saše Vujačića. Skupna točka obeh je, da ju zveza že leta namaka, da prikrije svoje kikse. Beno je očitno prevelik jebiveter in se mu ne zdi vredno, da bi stvari razčiščeval preko medijev, pa bi jih lahko, če bi hotel. Oba imata tudi kopico svojih muh in težak ego, sta pa v medijih predstavljena kot glavna krivca za vse. Zveza s svojimi zakulisnimi igrami in lažmi prepričljivo kreira njuno javno podobo v Sloveniji. Nista krivca samo onadva, čeprav nosita svoj delež, le požreti ne želita vsega.

Po drugi strani pa nihče ne namenja pretirane pozornosti junakom, ki se fanatično odzovejo na vsako reprezentančno akcijo. Oni so tisti, ki si zaslužijo soj žarometov, pa ga večkrat ne dobijo. Naj podam primer: Boštjan Nachbar je tudi letos, takoj po koncu svoje dolge sezone, organiziral košarkaški kamp za otroke. Delegacija KZS ni imela časa ali volje, da bi se pojavila na kampu. In to na kampu reprezentanta in glavnega nosilca! Da bi otroci lahko videli in slišali selektorja ali morda Raša Nesterovića. To so zadeve, ki pozitivno zaznamujejo otroke v njihovem košarkaškem razvoju. Tega ne bomo brali. To pa zato, ker nam zvezo vodijo klike, ki nimajo kaj dosti skupnega s košarko. Ne bi me začudilo, če bi se po EP od svoje funkcije poslovil tudi bivši kapetan Rašo Nesterović. Na mesto podpredsednika so ga postavili zgolj za okras. Njegov potencial bo ostal neizkoriščen.

TJ

En odgovor v “Primer Beno Udrih ali dve plati medalje”

 1. w pravi:

  Slovenija letos ne bo videla kolajne. To je fakt. 20+ let zgrešenih potez premnogih akterjev bo kulminiralo na domačem EP. In te napake se bodo odražale in se še odražajo na mnogih področjih:

  - UOL v Eurochallenge
  - Maribor in Koper brez normalnih, zdravih prvoligašev
  - boji za obstanek slov.repke v A diviziji v naslednjih letih …ko nas bodo vodili mamini in tatini sinčki in ostali t.i.’WTF igralci’.

  Brace yourself winter is coming.

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !