hedonistična orgija čutnih radosti

Izlivi

 • Strani

 • Na twitterju sem bolj aktiven:

Kozje Molitvice

Objavil Tibor Jablonsky, dne 6.11.2008


Anegasvirkat! Resno, no.

 

Slučajno se mi je utrnila misel na eno epizodo, ki se mi je zgodila pred kakšnimi sedmimi leti. Morda je ta tema tudi danes aktualna, morda sem pa usekal v prazo tako jako, da bi se mi še Karel Erjavec škodoželjno smejal, kdo bi vedel.

 

Spominjam se kako je pred leti pristala ameriška letalonosilka v koprski luki. Na njej je bilo veliko število marincev, ki so se prihajali sproščati po naših malih obmorskih vukojebinah. Iz neznanih razlogov se je prav takrat nastanilo po okoliških hotelih večje število dolgongih lepotic iz rusko govorečih držav, zakaj, verjetno ne bomo izvedeli nikoli.

 

To pa v bistvu sploh ni bila poanta. Želel sem vam namreč povedati eno čisto drugo stvar.
Takrat sem imel približno osemnajst let in pol in bil sem razmeroma zadovoljen sam s seboj, saj sem si ubodel eno izmed portoroških lepotičk, s katero sva ga skupaj svirkala na lepe poletne noči po Portorožu. Tako sem se tudi tiste noči odpravil na svoj „randewooo“ v okoliški parkec, kjer sva ponavadi načela večer s kakšnim litrčkom vina in jointom.
Moja železna navada je ta, da žal, zamujam na vse „randewuje“, ki so na sporedu, verjetno se mi to zdi bolj prisrčno, kdobivedu, nipomembno.
Tako sem se tisti dan odpravljal, z močno lahkotnim korakom in s kakšnih pol litrčka v riti iz Lucije proti Portorožu. Seveda sem se že prej dvakrat javil na telefonski poziv, da prihajam in da je vse pod kontrolo. Med hojo me ta deklica poklicala še tretjič, tokrat z malo bolj drhtečim glasom in zmedeno razlagala nekaj v stilu „naj pridem takoj, ker tukaj je neki marinec, ki jih bo vse pobil..“ nakar se je zveza prekinila.
Pospešil sem korak in povedal vsem kolegom, „da se obeta ravs in da moramo iti v akcijo rešiti mojo dečvo!“.
Seveda so jo fantje solidarno ucvrli, tako, da sem na mesto masakra prispel sam.

Bilo je jasno kot beli dan (čeprav je bila tema), da se tukaj resno nekaj dogaja. Dečva je s svojo kolegico čepela v kotu in obe sta dokaj jasno tulili, ter oznanjali visoko prisotost adrenalina. Za drevesom me je čakal moj patron, z nožem v roki, razcefrano majico in krvav po celem telesu. Seveda je bil pijan kot tele, kajpada. Kri je bila na srečo njegova, očitno je bil bolj nerodne sorte, ne vem. Z iztegnjeno roko je smrtno resno zahteval naj izključim mobitel in mu ga podam. To sem storil brez upiranja. Potem je zahteval naj se s hrbtom obrnem k njemu in dvignem roke v zrak, tukaj sem začel ugovarjati. Povedal sem mu, da mu ne zaupam, ker se bojim da me bo zaštihal v ledvice, kar ga je rahlo zmedlo. Poskušal me je še malo ustrahovati (kot da nisem bil že dovolj usran, res nisem vedel, kaj se mu je po glavi motalo). Nazadnje sem mu rekel „da me lahko preišče, ampak hrbta mu pa ne bom kazal, če mu je prav ali pa tudi ne, meni je vseeno.“
Na hitrco me je preiskal, mi velel naj sedem, potem je pa je nonšalantno začel voditi razpravo, kateri še Ivo Hvalica ne bi utegnil slediti, najsi bi se še tako trudil. Počasi sva si izmenjavala linije in fant je prihajal k sebi. Bil je sicer zelo občutljiv na kakršenkoli premik z moje strani, je pa pustil si kakšno stvar tudi povedati. Tako sva kakšnih 45 minut govorila o glasbi in avtih. Kasneje je mimo prišel njegov kolega, ki je prinesel s seboj liter tekile. Kar nenadoma, smo postali skorajda družinski prijatelji, zrukal sem z njima tisto tekilo (zanimivo, da dekletom ni bila ponujena, prav tako se še vedno nista smeli premakniti), in poslušal dokaj nepovezane zgodbe o avtomobilskih nesrečah in o tem kako bi rada čimprej spet šla domov. Na koncu smo dekleta pustili tam kjer so bila, mene sta odpeljala na pivo za 350 SIT, jaz pa njiju do nightcluba, kamor sta šla fukat. Prav poetično.

Kljub velikim količinam alkohola, ki sem jih tisti večer absorbiral vase, sem bil še vedno trezen. Zato sem pa deloval dvakrat bolj nor kot ponavadi. Določeni stvari ti pač rahlo pridejo do živega, kaj čmo. Zgodba je dobila epilog čez kakšne dva dni, ko me je deklina neizprosno skenslala, ker sva si bojda preveč različna. Poskušal sem ji sicer vbiti v glavo, da je bila to tipična „hostage situation“, vendar je rekla, da ta dogodek nima veze. Preostanek večera sem preživel z dvakratno dozo alkohola, petkrat bolj pijan, razmetavajoč in razbijajoč vso bližnjo okolico.
Prebudil sem se oblečen, na tleh, v predsobi, brez neke prave ideje, kaj se je točno dogajalo. Potem je življenje šlo naprej in jaz sem spoznal nova dekleta, nove čudne tipe in preteklo je še veliko pijače.

Kaj ima to veze z aktualnimi dogodki, žal ne znam povedati, ker jih ne spremljam. Morda je pred kratkim pristala letalonosilka, morda bo, sploh ni važno. Vesel sem, da sem po dolgem času se spomnil dogodka, ki sem ga popolnoma pozabil in izkoristil taisti moment, da ga zapišem.

 

Hokahej!

 

Tibor Jablonsky

 • Share/Bookmark

8 odgovorov v “Kozje Molitvice”

 1. šuši pravi:

  Hero of the day, pa takšna nehvaležnost! Ti bi moral njo skenslat ;)

 2. šuši pravi:

  Hero of the day, pa takšna nehvaležnost! Ti bi moral njo skenslat ;)

 3. ujec Jakob pravi:

  Glede na uro dogajanja te popolnoma razumem, da nisi prijavil nekaj v smislu
  “I eat green berets for breakfast”,
  tipa prebutal kot kozla, zasačenega na gredici rabarbare in ga za finale nataknil na kako odlomljeno vejo. Zvečer razsodni ljudje tega res ne počnemo.
  Tvoja tedanja izvoljenka očitno ni ničesar razumela. Čudno. Priobalne lepotičke namreč slovijo kot izjemno pronicljive persone.

 4. ujec Jakob pravi:

  Glede na uro dogajanja te popolnoma razumem, da nisi prijavil nekaj v smislu
  “I eat green berets for breakfast”,
  tipa prebutal kot kozla, zasačenega na gredici rabarbare in ga za finale nataknil na kako odlomljeno vejo. Zvečer razsodni ljudje tega res ne počnemo.
  Tvoja tedanja izvoljenka očitno ni ničesar razumela. Čudno. Priobalne lepotičke namreč slovijo kot izjemno pronicljive persone.

 5. Grega pravi:

  Zdaj vsaj vem, kje si porabil vso agresivnost, ki bi jo drugače nujno potreboval na blazini :) )

  Pa vse najboljše (z mal zamude)

  Grega

 6. Grega pravi:

  Zdaj vsaj vem, kje si porabil vso agresivnost, ki bi jo drugače nujno potreboval na blazini :) )

  Pa vse najboljše (z mal zamude)

  Grega

 7. Fetalij pravi:

  :lol: obisk primorske sem do nadaljnjega odložil. ker cenim svoje ledvice.

 8. Fetalij pravi:

  :lol: obisk primorske sem do nadaljnjega odložil. ker cenim svoje ledvice.

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !