hedonistična orgija čutnih radosti

Izlivi

  • Strani

  • Na twitterju sem bolj aktiven:

Prilika o pralnem stroju

Objavil Tibor Jablonsky, dne 10.04.2008

Dragi Darko!

Že ko sem se zjutraj zbudil, sem vedel, da je danes perfekten dan za nositi pralne stroje. Pač, ko veš, da je to danes to. Misija, poslanstvo, karkoli pač že.
Na tak dan se iz postelje iztreliš kakor torpedo. Na brzino zeksaš tistega pol litra mlačne vode, poješ zagozdo kruha z zaseko in kosom klobase, spiješ čez še eno slivovko, zapališ en joint, posnifaš malo spida, posmekaš malo horsa in že si pripravljen na doživljaje novega dne!

Pred kakšnim tednom dni je namreč crknil naš skupni pralni stroj. Stroj, ki je opral mnogo umazanega perila. Tako je bil čas za nakup novega, pa ne novega-novega. Ampak rabljenega. Moja lastnica je namreč škrta mala “pizdica”, ki ni želela zapraviti več kot 50€ za pralni stroj. Tako smo si ogledali oglase in ugotovili, da lahko kupimo za te mastne denarce zgolj navadno krtijo, ki ne tesni, črpa ali spira! Sledila so dolga in mukotrpna pogajanja z gazdarico. Budžet je bil zvišan na 100 ojričev.

Nora hunta za rabljeno mašino, pa ne dizelsko, se je začela! Preiskal sem nekaj tistih bogih oglasov, pomenljivo prhnil v zrak ob firmah kot so Indesit, Beko, ipd., in seveda patriotsko izbral: Gorenje!

Lastnik je bil picajzlast moški, ki mi je štirikrat zatrdil, da je pošten človek (postal sem sumnjičav), da bova skupaj izprobala stroj (Poloteval se me je občutek, da me bo prevaral, nevemšekako), ter, da je zadeva, seveda, brezhibna. Medtem ko sva ga sprobavala, nisem dobro gledal, ko je povedal, da je pošten, nisem dobro poslušal, ko sem stroj naložil, sem le plačal in odšel. Za vedno.

Pa ja.

Med prvim pranjem je pol perila ostalo suhega, zato sem zmanjšal dozo perila. V drugi rundi je bila polovica perila premokrega, v tretji pa vode ni potegnilo. Rekel sem si: “Pička ti materina svetopisemska!” in brž poklical nazaj. On se je zgovarjal na poštenost, jaz pa na neposlušnost. Kompromis je še na poti, kontinuirano delovanje s podaljšanim delovnim časom pa očitno tudi. Še dobro, da nimam pametnejšega dela, se zgolj pripravljam na izpit.

Jajca.

Superveshmashina

  • Share/Bookmark

2 odgovorov v “Prilika o pralnem stroju”

  1. dare dare pravi:

    Ti samo goni 1200/min pa bo vse v redu!

  2. Tibor Jablonsky Tibor Jablonsky pravi:

    KHm…kako pa naj bi to speljal, če smem zvedeti?

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !