hedonistična orgija čutnih radosti

Izlivi

 • Strani

 • Na twitterju sem bolj aktiven:

Beton, Čelik i Drvo.

Objavil Tibor Jablonsky, dne 14.01.2008

Dragi Darko!

Kakor vsi dosedanji patetični dnevi, tudi tale ni izjema. Še eden tistih, kjer sem pač odločen, da bom naredil nekaj dobrega zase in za faks. V utopičnem upanju, da po faksu ne bom več imel opravka z idioti, držim glavo pokonci, in meljem naprej.
Spominjam se še dni, ko sem začenjal študirati, pritoževal sem se, nergal, iskal tisoč in en izgovor, pa so mi nato povedali: “Na gradbeni prva tri leta delaš toliko, da dobiš kvadratna jajca, četrto leto je pa čista idila!”

Joj, kako sem verjel, še huje, sprejel sem to mnenje od človeka, ki je končal študij po tretjem letniku, četrtega pač ni sfural. Resnica je dejansko taka, da se v tretjem in četrtem letu še bistveno več dela, kakor v prvem in drugem. Razlika je le v tem, da se organizem študenta privadi na večjo količino dela in porazgubijo se hrepenenja po kakršnikoli socializaciji.

Saj vem, da lažem, predvsem pretiravam, ampak tako je to.

Pred dnevi sem dobro padel v tempo računanja problemskih nalog okoli hidrostatike in kinematike idealne nestisljive tekočine, vse je šlo kot po žnorci in bil sem prav vesel. Seveda je še največjemu trotu jasno, da veselje ni predolgo trajalo in sicer iz dveh razlogov:
Prvič, pojavile so se težave pri kinematiki idealne nestisljive tekočine in nasmeh je mahoma spodneslo iz mojih ustnic.
Drugič, potrebna je bila prekinitev dela, saj sem izvedel, da je stanje moje neinformiranosti pri predmetu Beton, Čelik i Drvo (Po domače Gradbene Konstrukcije) že nesramno visoko, zategadelj sledi dan prepisovanja in oddajanja projektov o katerih še moja učena glava ni kaj prida vedela.
Tako sem cel dan preživel v brezglavem in slepem prepisovanju. Zraven sem seveda sočno klel in se smilil sam sebi, češ “Kako sem bogi jaz, ker moram tole prepisovati, jejhata, pizdumatr!”.

Na katedri za statiko obstaja samo en priimek: Saje. Tehle profesorjev je malo morje. Ena izmed najbolj preverznih teorij pravi, da so si vsi v sorodu.
Primer: Si v drugem letniku, prvič si soočen z Sajetom. On je že malo starejši, zato se vehementno odločiš, da njegovega izpita ne boš opravljal, dokler on ne umre. Nekaj časa čakaš, potem pa izveš, da te v tretjem letniku (po najperverznejši teoriji) predava prav njegov oče, ki je še starejši in prav tako še ne namerava umreti. Mnogo protagonistov na tej fazi zapusti fakulteto. Razumljivo.

Ta intermezzo se mi je zdel jako pomemben v tej zgodbi, zato sem mimogrede še nekaj navrgel o temu.
Tisto nalogo sem prepisal, med tem preklinjal Sajeta in naslednji dan odnesel oddati, v upanju, da se lahko posvetim svoji kinematiki idealne nestisljive tekočine. Spet sem zgrešil, naiven pa sem! Gospod profesor se je odločil, da še nekaj naredimo in mu vse skupaj, naslednji dan, dostavimo. Dobro, spet bom prepisoval!
Pa sem. Na koncu dneva je bilo vse zapakirano, z mislimi sem bil že čisto drugje, ko je vsekalo še zadnjič. Naredili so narobe, narobe sem prepisal.
Tapravi frajerji s kvadratnimi jajci so se lotili še enkrat in pisali celo noč. Pridno in marljivo. Jaz seveda nimam kvadratnih jajc, odločil sem se, da kaznujem profesorja! Oddal sem mu narobe rešeno nalogo! Zdaj bo pa videl pesjan! Tako je to, če imaš opravka s Tiborjem Jablonskym!

HaHA! Si ga kar predstavljam kako mečka mojo nalogo, debele solze mu polzijo po lic, medtem ko z desno roko togotno tišči hb svinčnik globoko v svojo dlan, da se grafit zažira še globlje v krvavo meso! Prav mu je, upam, da bo tudi svojega sina (po tisti perverzni teoriji) pretepel, ker me je slabo naučil taprvi del naloge.

Ni dvoma torej, da je maščevanje sladko, še bolj sladko bo, ko bom moral popraviti vajo in s tem izgubiti še kakšen dan, jooooj, kako bo šele takrat trpel. Sramota pa taka!

 • Share/Bookmark

4 odgovorov v “Beton, Čelik i Drvo.”

 1. teoo teoo pravi:

  stari, safr bo šele, ko boš začel preučevati problem kinematike realne nestisljive tekočine… :)

 2. šuši šuši pravi:

  a se lahko nehaš tako učeno izražati? Nekateri pač ne štekamo pol q tukaj!

  Ej, veselo drugo reševanje ti želim…saj veš kako pravijo: v tretje gre rado ;)

 3. black pravi:

  si v četrtek frej za plezanje pod dimniki ali se še vedno pretepaš s sajami?

 4. Tibor Jablonsky pravi:

  @Teoo – verjamem.
  @šušika: Tebi je to namenjeno. Večno tvoj…
  @black: Saje so zakon! Višine se bojim!

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !