hedonistična orgija čutnih radosti

Izlivi

 • Strani

 • Na twitterju sem bolj aktiven:

Rokenrol

Objavil Tibor Jablonsky, dne 12.11.2007

Kar se tiče mojih vlog po glasbenih skupinah, moram reči, da sem zmeraj izbral vlogo suhega alkoholika. Mislim da namerno. V sebi imam dobro merco mazohizma in občutka za samodestrukcijo. Saj ne porečem nič, včasih se je tudi meni zgodilo, da sem se ga na kakšnem špilu über nacedil in kasneje agresivno kričal na odru. Ponavadi nisem bil zadovoljen s posnetki, ko sem jih naslednji dan poslušal.
V rokenrolu velikokrat velja pravilo, da živiš v alkoholičnem mikrookolju. Problem je bil v tem, da nismo bili rokerji. Trezne persone smo bili sami senzibilci, nežne dušice in na splošno nam je kar na jok hodilo ko smo se gledali med seboj. Sočustvovanje na vsakem koraku oh in sploh.
Repertoarja nismo imeli. Ustvarjanje skladb smo dojemali kot najbolj mučen proces, če ni takoj steklo. To ni bilo praktično nikoli. Naš repertoar je tako obsegal tri pesmi in stošestindvajset “tem” na katere smo improvizirali po občutku. Improvizacija nam je kar šla. Sploh instrumentalistom. Praviloma smo pred koncertom dolgo čakali in domišljija je izkoristila svoj potreben čas. Spominjam se, kako sem si 5 minut do nastopa ogledoval našega bobnarja, ki je “pjan ko hlod” lovil palčke po rokah. Ni mu uspevalo, padale so po tleh, on se je pa samo še bebavo režal. Zraven je basist pijano tulil, da ga srat tišči in da mora iti takoj, medtem ko se je kitarist odločil, da si bo spustil kitaro za ton in pol nižje, ker bo v sozvočju z ostalimi zvenela bolj kakofonično. Takrat mi je bilo prekleto žal, da nisem bil pijan, sekiral sem se za vse skupaj, kako bo zadeva izpadla, ali bodo zmogli sploh igrati, kaj šele odigrati.
Kljub svoji abstinenci, sem na koncu večera bil najbolj pijan prav jaz. Napak sem naredil verjetno celo več kot ostali, in na koncu sem bil še soočen z dejstvom da bom moral voziti domov. Kurc pa tak rokenrol! Ja, rokenrol! Na koncertih kot je bil tale smo popolnoma pozabili, da smo senzibilisti. Ponavadi smo ga samo neusmiljeno žgali in si predstavljali da smo “jači od Pantere”. Tonskih tehnikov nismo potrebovali, na ojačevalcih smo vse postavili na maksimum in brusili po strunah, udrihali po snerih, šutirali v kase in krulili v mikrofone. Manj ko smo se spomnili drugi dan, boljši koncert je bil. Jaz sem se žal vsega spomnil.
Nekega dne, ko smo že skoraj sprejeli dejstvo, da bomo posneli ploščo kar v živo, nas je kot strela z jasnega zadela huda novica: “Na kanalu A bodo prenehali vrteti umore na podeželju!”
V naslednjih trenutkih konfuzije smo samo opazovali črepinje razbitih glavic in vlačili svoja trupelca iz kota v kot.
“Cold Turkey!”
Ves alkohol, vsa lepila in pisarniški pribor niso zalegli več. Za take senzibilne dušice je bil to popoln šok, razdejanje, razmesarjenje! Kri je špricala, slišali so se neartikulirani kriki groze, pomešani z vonjem po studu in neostiku. Nismo se tega takrat zavedali, ampak to je bil čas, da končamo glasbeno pot.

Tako smo potem ležali, v globoki komi, s krizo identitete. Problem je rešila Tinkara Kovač. Tudi ona je bila takrat brez identitete, imela je pa cilj. Potrebovala je basista brez domišlije. Ostali so postopoma zamrli. Basist je odprl myspace stran, ampak danes nisem o njem govoril. Takrat je bila ekipa drugačna.

Prilagam posnetek. Na njem piše, da je naš. Jaz se ne spomnim, da bi mi kdaj to igrali, se pa prepoznam.

meditacija.JPG

tema št. 196 -live

tema št. 196 -live

P.S.

Kdor pogrunta od kod je pobrana tema, plačam pijačo (Pivo, rakija, špricer, ribezov sok, cockta…)

T. Jablonsky

 • Share/Bookmark

9 odgovorov v “Rokenrol”

 1. Tibor Jablonsky Tibor Jablonsky pravi:

  drznem si kar sam vpisati prvi komentar: Dokazano sem trd ko kurac! Mp3-ja mi v flash obliki ni uspelo gor spraviti, najverjetneje zaradi lastne neumnosti. Sledil sem piromanovim navodilom, vendar nisem uspel.

 2. hedonistična orgija čutnih radosti » Opravičilo pravi:

  [...] Z zamudo smo seveda ugotovili, da posnetek, ki ga je gospodič Tibor Jablonsky želel objaviti TUKAJLE, ne [...]

 3. teoo pravi:

  jesm sicer čudak, sam za en brinjevc si upam trdit, da je nekje u komadi skrita roxane

 4. Tibor Jablonsky pravi:

  hm…žal nisi zadel. Odgovor se skriva v bas liniji (predelana na polko) in malo v refrenu. Povišujem nagrado, ker zanimanja očitno ni veliko.

  Nagrada: Baksa Piva, firme po moji izbiri.

 5. luka pravi:

  CLAUDYOKONFUZIJA

  hehe…komad smo igrali zelo trezni na finale v grazu new comer…kot se spomnim smo jedli banane in se nervirali do nastopa …..pijani smo bili pozneje več ali manj vsi ….mislim da prvi del članka se nanaša na prve člane claudye, ker mi smo bli odurno trezni in odurni v izgledu hehe….mislim da so bili najbolj zadeti iz žirije. Verjetno so bili na kakem metamfetaminu ker nam je uspelo prit na visokem 4 mestom z enim zvajenim komadom in dvemi totalno novimi improvizacijami ki niso bili dokončane (kot mi v tistem času hehe). In kot se spomnim je g tyblonski predlagal komad 196 katerega se neverjetno ne spominja (se preveč učiš, hehe), da nebi ponovili pred finalni “show”.Bas linija pa je od the cure: love song. Komad je sicer uporaben.Lahko bi ga prodali armencom SOAD, ki resničnio potrebujejo malo novega vetra v svojem ustvarjanju.

  Drugače bi eno dvojno jack colo!
  Hvala nejc in vse najboljše (131313).
  CYA
  p.s. (objavi besedilo…hehe)

 6. Tibor Jablonsky Tibor Jablonsky pravi:

  OK Luka, to ne šteje, ker si član benda. NA Jack Colo pozabi, ker veš, da skupaj pijeva Vodko Moskva, brez ledu, iz flaše. Prija, če je prej bila shranjena v hladilniku.Nagrade ni več. Mi2 bova pa vodko pač morala spit, bojda že ta vikend?

  P.S.

  Besedilo je tukaj improvizirano, kasneje sem ga spisal po tehle taktih. Ko ga najdem bo tukaj objavljeno.

 7. luka pravi:

  hahaha vodka tekne da!
  upali hladilnik…..
  CYA

  lukaz77 (1313131)

 8. 359 359 pravi:

  jst sm pa mislu, da je “ajvananouvatloviiiiizzz…”. no, vseen, ni najslabši komad na svetu, res ne. edin spremni tekst se mi sliši mal iz pete privlečen.
  prižigam svečko.

 9. Tibor Jablonsky pravi:

  iz pete…preko kurca.

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !