hedonistična orgija čutnih radosti

Izlivi

 • Strani

 • Na twitterju sem bolj aktiven:

RAČUNOVODSKA SLUŽBA T-2

Objavil Tibor Jablonsky, dne 29.10.2007

Do nedavnega sem bil popolnoma zadovoljen uporabnik storitev T-2. Doma imam omrežje 10/1 + televizijo. Vse dela. Je delalo. Nekega dne je prenehalo. Resetiral sem modem, večkrat, brez uspeha. Poklical sem na T-2. Medtem, ko je na drugi strani zvonilo, je mene že pričel razjedati dvom, da morda le niso vsi računi plačani. Prijazen sogovornik na drugi strani, mi je po treh minutah čakanja, ki niso bila brezplačna razložil, da nisem plačal računov in naj kontaktiram računovodsko službo. Bil je petek popoldne, moral sem počakati do ponedeljka.

V soboto pride pošta, od T-2. Prisrčno. Obvestili so me, da na današnji dan dolgujem cca. 650€. “Madona Santa!”

Kako sem to plačeval? Očitno slabo. Pobaral sem svojo mater zakaj ni plačevala. Njen odgovor je bil kajpada logičen: “Mislila sem, da ti plačuješ.”

Vse lepo in prav. Usračkal sem ga, res je. Moti me pa ena malenkost:
- Mesečna naročnina znaša cca. 50€
- Plačal nisem cca. 13 mesecev
- V TEM ČASU NISEM PREJEL ENEGA OPOMINA!
- če bi prejel opomin, bi vedel, da s plačili nekaj ni v redu, tako sem pa živel srečno v nevednosti še naprej.

Dejstvo je na dlani, računovodska služba je v PIZDI .

Prosil sem jih za plačilo na obroke (1. obrok 200€ in naprej…), vendar jih zadeva ne zanima. Želijo samo poravnavo dolga v enkratnem znesku, sicer me bodo dokončno izključili in me tožili.

Trenutno sem besen, z njimi sem bil res zadovoljen. Poslal sem jim še email. Čakam na odgovor.

Tole je pismo:

       
  to info@t-2.net  
  date   Oct 29, 2007 11:49 AM  
  subject   Izklop iz omrežja  
  mailed-by   gmail.com  

Pozdravljeni, moje ime je Štukl Nejc. Z dnem 16.10.2007 ste me začasno izklopili iz omrežja zaradi neplačanih dolgov. Moj dolg na današnji dan znaša 638,06€, katerega zahtevate, da poravnam v enem obroku.

Najprej bi vam rad povedal, da sem bil zelo zadovoljen z vašimi storitvami. Do neplačanja računov je prišlo po pomoti, prepričan sem namreč bil, da jih plačuje mama, ona pa obratno. Ker opomini niso nikoli prihajali o tem ni bilo potrebno komunicirati, saj sva oba logično sklepala, da je zadeva plačana.

Ko sem ugotovil svojo napako, je bilo žal prepozno.

Kontaktiral sem računovodsko službo, kjer sem se poizkušal zmeniti za plačilo dolga na obroke. Neuspešno. Računovodska služba zahteva plačilo v enem roku, v nasprotnem primeru sledi opomin pred tožbo.

Iskreno vam lahko povem, da nisem dovolj finančno likviden, da bi dolg poravnal v enem samem obroku. Vaša računovodska služba je pa očitno preveč trmasta, da bi uslišala mojo prošnjo.

Prosim za PREDČASEN POPOLNI IZKLOP IN PREKINITEV NAROČNIŠKEGA RAZMERJA – NEMUDOMA. Počakal bom, da gre zadeva na sodišče, ker se očitno drugače ne moremo zmeniti.

LP

Štukl Nejc
http://tiborjablonsky.blog.siol.net

 • Share/Bookmark

15 odgovorov v “RAČUNOVODSKA SLUŽBA T-2”

 1. gyzar gyzar pravi:

  z rkc se ni za zajebavat:)

  :D btw, jaz sem si podoben znesek nakopal enkrat z nekim tečajem francoščine, ki se je sicer plačevala po obrokih, pa sem tudi mislil, da jih plačujejo mati … :lol:

 2. jaka pravi:

  jah na sodiscu se ne bos nic zmenil, samo mnogo stroskov naredu…

  sploh glede na to, da si ze pripoznal njihov zahtevek.

 3. maky maky pravi:

  jp, tako kot pravi jaka… kej veliko ne boš mogel doseči, za nagrado boš dokasiral še kak bonus (par 100€)…

 4. šuši šuši pravi:

  ajajaj tibor…sicer pa so oni čudni, ti povem da so.

 5. black pravi:

  Tudi jest bom zahteval popoln izklop kakršnegakoli razmerja in podprl svojega prijatelja Tiborja. Še kdo?

 6. Fetalij W. Tyschew Fetalij W. Tyschew pravi:

  pridružujem se vstaji. če mi tibor plača stroške odklopa. :mrgreen:

  ampak zadeva je hecna… mislim, mama mislila da ti plačuješ, ti mislil, da plačuje mama… ah ja :lol:

 7. Onkel Jakob pravi:

  Natulil si jih ko taprau desc! Svetujem, da prihodnjič uporabiš čimveč klicajev, to običajno zaleže. Še fehtali te bodo, če ti lahko še naprej nudijo net !!!

  SFSN,
  Onkel Jakob!

 8. Ipsilon Ipsilon pravi:

  355. člen Obligacijskega zakonika ti pove, da takšne terjatve zastarajo v enem letu. Kar pomeni, da poližnic, ki so starejše od enega leta, ne more nihče več iztožiti. In preden bodo vložili zahtevek za izvršbo, bo zastaralo še več kot le ena položnica.

  Glede pripoznanja dolga pa – mora biti pisno. V kolikor nisi z digitalnim podpisom podpisal mejla, ti ne morejo tega očitati.

  BTW… T-2 običajno dokaj ažurno pošilja opomine…

 9. Tibor Jablonsky pravi:

  @ipsilon

  hvala ti za informacijo o obligacijskem pravu…vsekakor dobrodošlo.

  Kar se pa tiče ažurnosti, moji podatki držijo. Očitno niso povsod enako dosledni…al pa živiva na različnih planetih. Zakaj pa me niso potem prej odklopili? Na siolu se to zgodi zelo hitro.

 10. Jazzy Jazzy pravi:

  ti si z njimi zadovoljen samo očitno oni s tabo niso :)

  ko sem bila na dopustu in sem zamudila z ENO položnico,za 14€ so mi poslali opomin po mejlu :) eni mate pač privilegije in vam ne polnijo boxa :)

 11. hedonistična orgija čutnih radosti » Šut ali skok? pravi:

  [...] so hotela, da sem si zaradi nekaterih stvari poiskal novo službo. Kar se tiče služb sem zmerom zelo izbirčen, mislim, delam vse, ampak mora [...]

 12. Rok pravi:

  Se pravi… ti bi rad naročnika tožil ker nisi plačal več kot 1 leto storitev in ker te sedaj želi odklopit v primeru da ne poravnaš? hahahahahahahahahahhahahahahahahahahhahhahahahahahahhhahahahahahah

  zdaj pa si me spravil v smeh.

  lej ti lepo plačaj to kar is uporabljal 13 mesecev in basta.

 13. Dušan pravi:

  no to še kr nekak razumem celo leto ne plačat toda meni ki nisem dve položnice plačal izklopjo hja to je okey samo jst sem šel takoj poravnati dolg sedaj pa čakam že dva dni da me vklopijo mislim da to ni pošteno kličem jih vsake tri do štiri ure zelo prijazni odgovori sej bo ko boste na vrst to mislim da je mal preveč pa še to kaj pa rtv slo1 in rtv slo2 a mi imajo pravico nacionalne programe tudi vzet to se bom še pozanimal. skratka kolk so bli prej prijazni so sedaj totalno brezobrazni.
  DUŠAN

 14. Željko Vukelič pravi:

  12.04.2011 opomin za neporavnano obveznost,skllic 1106400354643,breme,51,26 EUR.Znesek je poravnan vašom položnicom 04.04.2011,na pošti,1109 Ljubljana.Dokument 11-390-01386137 a ne kod vi navajate v opominu brez končne št.7 (11-390-0138613.Res je da je prišlo do zamika plačila 20 dni za kaj se opravičujem.

 15. Tibor Jablonsky Tibor Jablonsky pravi:

  @Željko: močno ste ga brcnili v temo s tem…jaz nimam T-2 neta že vsaj 3 leta. Še en dokaz, kako katastrofalno računovodstvo premorete.

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !