hedonistična orgija čutnih radosti

Izlivi

 • Strani

 • Na twitterju sem bolj aktiven:

Keš pa kocke pa babe pa keš!

Objavil Tibor Jablonsky, dne 17.09.2007

Dragi Darko!

Zadnji dnevi so bili resnično težki. Dogodki, ki so pri nekaterih povzročili razbijanje, pri drugih jezo, pri tretjih kretenizem, so me močno potrli. Imel sem občutek, kakor, da bi mi nekdo, s surovo silo, izpulil srce, ter ga pregriznil na pol.

Jan Cvitkovič sicer trdi, da je srce samo kos mesa. V primeru, da je tej izjavi kakšno zrnce resnice, lahko mirno rečem, da je bil to meni najdražji kos mesa. Ma kakšen kos mesa, pustimo to. V tistem trenutku, bi raje videl, da me pusti ženska in da me starši zabrišejo iz hiše. Bolje bi se počutil, vsaj zmagali bi.
Tako je to Darko, prej žal nisem mogel tega napisati, počakati sem mogel, da je na rano bil nalepljen vsaj en obliž. Kaj pa lahko naredim sedaj? Nič, morda bi bilo priporočljivo, da se začnem učiti, bil bi že skrajni čas. Pogruntati moram tudi način, kako letos do statusa, ker s pridnostjo očitno ne bo nič, ta vlak je že odpeljal.

Včeraj sem spet igral poker, v redu je bilo. Zbralo se nas je pravljično število, trije novi igralci, obetavno, let’s play. Texas Hold’em je postal tako popularen, da ga igra že vsak idiot, tudi jaz. Pravila igre se naučiš takoj, sklepanja tudi, ostane pa na tebi, ali boš dober ali ne. Večina ni nikoli. Igrali smo v čudni atmosferi, vse se je odvijalo zelo počasi, blindi so rasli in rasli, igra se ni odvijala nikamor. V kasnejši fazi je prišlo do nesporazuma, igralec je izgubil vse žetone. V povsem neumni debati, ki se je niti več ne spomnim, je nekdo začel name dvigovati glas. Naj ti povem, Darko, da boš vedel, imam zelo močen glas, hitro ga tudi dvignem. V naslednjih trenutkih sem tulil nazaj na ubogega knapa, ki mu pa očitno ni bilo dovolj, začel je nekontrolirano dihati in grabiti palico za biljard.
Ena izmed značilnosti knapov je ta, da niso drobni, šibki pa tudi ne. Vse bolj je izgledalo, da bom pošteno nasankal, pubec je prihajal k meni z zelo hitrim in odločnim korakom, vihteč palico, čez vse to pa je lebdel zverinski pogled iz njegovih razgretih oči. Saj ne rečem nič, smilila se mi je palica, kolega je zapravil premoženje zanjo, zdaj jo bo pa ta bedak polomil na moji trdi glavi, prekleta malvazija!
Se spominjaš filma Kung Fu? Daj Darko, pomisli!
«Go Grasshopper, go!«
Še preden mu je uspelo polomiti palico, sem mu spodnesel tla pod nogami in telebnil je na hrbet kot klada. Nenapisano pravilo pri takih pretepih je, da izkoristi čas, ko je tvoj nasprotnik, ki je mnogo večji in močnejši, na tleh. V nadaljevanju se lahko poslužiš italijanskega juda (beži Mujo), ali pa direktnega tehničnega knockout-a.
V mojem primeru je bila ta dilema povsem neproblematična. Pred pokrom sem se pošteno najedel, torej je tek odpadel. Udaril sem z vso silo, uspešno, za oba. On ni več vstal, jaz sem pa še bolj besno preklinjal. Ob pogledu na mojo roko se mi je milo storilo, zadnja dva členka sta bila pogreznjena v dlan za dva centimetra. Predvideval sem, da sem si nekaj izpahnil, morda členke. (?)
Človek je zanimivo bitje, včasih ga rešuje adrenalin ali alkohol, v mojem primeru, je bil adrenalin. Roko sem še vedno premikal, zato sem se vsedel v avto in odpeljal do bolnice, kjer so me vprašali kaj sem delal. Jaz sem jim nonšalantno odgovoril, da sem padel na plesu, v ozadju pa sem slišal zdravnika momljati, da je to tipična boksarska fraktoda. Polomil sem si dve dlančni kosti. Dobil sem mavec in pričel razmišljati, kako bom sedaj vozil avto. Med čakanjem, da me pride iskati moja mati, so pripeljali na urgenco tudi mojega knapa, ostal sem še toliko, da so povedali kaj bo z njim. Utrpel je pretres možganov, zato je mogel ostati v bolnici. Žal mi je, da se je tako končalo. Lahko bi ga udaril tudi s spodnjim delom roke, pa bi bilo vse ok.

P.S.

Domov sem prišel ravno, da sem ujelč zadnjo minuto finalne tekme, Španija : Rusija. Bravo Rusi!

 • Share/Bookmark

5 odgovorov v “Keš pa kocke pa babe pa keš!”

 1. Stric Bedanc Stric Bedanc pravi:

  “Ena izmed značilnosti knapov je ta, da niso drobni, šibki pa tudi ne.”

  Ženijalen stavek. Dobro, da sem čaj splaknil po goltu sekundo preden sem ga prebral, sicer bi zdajle spešno iskal novo tipkovnico in monitor.

 2. black pravi:

  tibore, učit se pejd, bodo vsaj roke cele ostale…

 3. tvrdek pravi:

  Kaj spet ti je šla roka?

 4. Fetalij W. Tyschew Fetalij W. Tyschew pravi:

  hahahah, car. s tabo je še huj češnje zobat kot s knapi :D

  btw, upam da ti potem niso pri pokru pobrali vsega. in ko smo že pri idiotih, zdaj ko si omenil… jaz se bom tudi naučil, v kratkem :D potem pa gremo za mizo s pograjcem in pirom, pa še kom :D

 5. Tibor Jablonsky Tibor Jablonsky pravi:

  Fetalij, le daj, le daj. Z oktobrom sem spet v Laibachu!

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !