hedonistična orgija čutnih radosti

Izlivi

 • Strani

 • Na twitterju sem bolj aktiven:

Lastna Hvala se pod mizo Vala, ali dobro blago se kar samo hvali?

Objavil Tibor Jablonsky, dne 8.04.2007

Glasbene recenzije so čudna stvar, nehvaležna. Včasih so tebi na kožo pisane, drugič te razjezijo, odvisno. Kaj je optimalna glasbena recenzija? Ne vem. Vsak kritik ima svoje glasbene preference, neko glasbeno znanje iz katerega izhaja, jasno, prav, da je tako..
Videl sem že kritiko, ki je raztrgala avtorjevo delo na prafaktorje, kljub temu se je meni zdelo morda nasprotno, genialno delo. Bil sem priča kako ogromno kritikov (ne samo naših) hvali nek izdelek do potankosti, kako je mojstrsko dovršen, zadel žebljico na glavico, himna alternative…blabla….cd je pa bil tako zanič, da si ne bi riti obrisal z ovitkom. Kaj čmo :)
Če se le da jih ne upoštevam. Ampak včasih…..ne moreš iti mimo, če te nekaj zanima pogledaš vsaj kaj si drugi mislijo…ne?
Na spletnem glasbenem portalu Rockonnet sem prebral recenzijo albuma kranjske skupine The Tide. Samozaložba. Fantje se trudijo. Recenzija je letela. Superlativi spredaj, zadaj, na vseh straneh. Po koncu recenzije sem bil prepričan, da so to novi The Who ali Pink Floydi, Tool-i, Hendrix, ne vem. Verjetno ni imel nihče od naštetih tako dobre recenzije. Zanimivo je dejstvo, da me posnetki niso prepričali (na myspaceu), nastop v živo pa še manj…but that’s just me humble opinion…

Citat iz recenzije na rockonnetu: ”Z gotovostjo lahko torej trdimo, da so The Tide danes na slovenskem prostoru ena bolj perspektivnih in kvalitetnih zasedb. Dvignili so se iz okvirjev rigidnosti slovenskega rocka in posegla za stopnico višje, v bolj ‘intelektualno’ (v glasbenem smislu, seveda) sfero glasbe. Album, ki ga vsak glasbofil mora imeti v svoji zbirki. The Tide iz slovenskega povprečja izstopajo in pogumno orjejo ledino novega zvoka in glasbene sheme. Album Love & Trust pomirja, da je v Sloveniji za kvalitetno glasbo še prihodnost! Ocena: 9, 5 / 10!

Podpisan pod recenzijo, Dragan Babuder.
Vtipkam na googlu, geslo: ”dragan babuder”, kot drugi rezultat izskoči ven:

THE TIDE

The Tide has lined up with a new PR person, named Dragan Babuder. So far the collaboration has been as harmonic and nice as our music.
www.thetide.si/page.asp – 19k – CachedSimilar pagesNote this

HEHE…
Vprašanje je naslednje…Ali se lastna hvala pod mizo vala? Ali se pa morda dobro blago kar samo hvali? ZA razmislit…?

LP

Tibor Jablonsky

P.S.
Ne obstaja negativna reklama.

 • Share/Bookmark

8 odgovorov v “Lastna Hvala se pod mizo Vala, ali dobro blago se kar samo hvali?”

 1. buba švabe buba švabe pravi:

  Svinjarija.

 2. roza roza pravi:

  Pa sej to je od nekdaj tako v tej naši dolinici šentflorjanski, ne?

 3. Tibor Jablonsky pravi:

  pohujšanje? hm…tm pod mežaklo in pokluko…morda pa so res tko dobri, ne zanemarjam tele možnosti…;)

 4. irenca pravi:

  Oh to je pa naša ljuba deželica jebi ga, na žalost pa ni samo z musko tako, samo poglej si našo filmsko produkcijo – res dobrim, nadarjenim režiserjem, ki majo kej za pokazat ne dajo keša za filme (čeprou v tujini pobirajo nagrade), dajo pa ga enim pezdetom, ki ga zagonijo zato da nardijo ena jajca. Dokler bo folk v naši deželici razmišljal tako in pdopiral take ideje, predvsem pa bil brez načel in se obračal po vetru bo pač tako…

 5. Dragan babuder pravi:

  Zdaj sem komaj zasledil ta blog izliv, če mu lahko tako rečem. V temu primeru je takole, da sem dejansko PR grupe..in recenzijo bi moral delati nekdo drug, vendar je bil datum recenzije tempiran v čas Izštekanih, kjer so dečki nastopali.
  Prvič – PR delam samo za bende, ki izvajajo dobro muziko in so kvalitetni nasploh.Ne samo zame dobri!!
  Drugič – pri tej recenziji nisem hotel biti pristranski in tudi nisem bil! Meni osebno, kot poznavalcu glasbe (skromno rečeno-za to se imam)je album čudovit in dobro narejen.
  Tretjič – kot live bend so me prepričali…

  To je meni bilo zadosti, da sem se spustil v vode PR in posledično sodelovanja z The Tide.
  Če pa Vas niso The Tide prepričali, to ne pomeni da so potem slabi (tudi sami ste omenili nekaj takega)!!

  In še nekaj – za sam konec – kot ste sami rekli…ja, dobra roba se sama hvali, ker jo drugi nihče več ne zna v tej Šentflorjanki!

  Vse dobro!
  Dragan babuder
  PR skupine The Tide in novinar

 6. Tibor Jablonsky Tibor Jablonsky pravi:

  svoje sem že povedal.

  LP

  Tibor

 7. Metyo pravi:

  Glasbeni kritik…propadli muzičar.
  a ni to tko?

  Seveda se potlej lahko specializiraš v kaj druzga, bojda:)

 8. Dejan pravi:

  Mislim da je covek sasvim u pravu!

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !