hedonistična orgija čutnih radosti

Izlivi

 • Strani

 • Na twitterju sem bolj aktiven:

Narod

Objavil Tibor Jablonsky, dne 19.03.2007

Za vse slovenske nacionaliste, šoviniste, antisemitiste, ksenofobe, karantanske borce, skinheade, patriote, SNS, NSi, SDS in ostala sranja…(jih je še kar precej…). Naj vam da malo misliti…

Prebral sem odličen članek 20 letnega mulca, ki je svoj blog objavil na myspaceu. Z njegovim dovoljenjem objavljam članek v celoti tudi na svojem blogu, ker popolnoma reprezentira stališče za katerim stojita tako Tibor Jablonsky, kot Nejc Štukl. Originalen link je tu!

Lep Pozdrav in uživajte v članku

P.S.

Nisem politično opredeljen, ne v levo, ne v desno. Mi pa vseeno nekatere zadeve, ki se dogajajo smrdijo, ampak to ni političen blog. Za to je veliko bolj na mestu kateri drugi…

Tibor Jablonsky

 

 

Narod
Current mood: nationalistic
Category: nationalistic Life

Dandanes se svet zbližuje, rase in narodi se pa mešajo. Celo religije se mešajo, kar je bilo do sedaj nemogoče….pa vendar. Nekje sem bral o neki idilični državi, ki vsebuje vse od morja, krasa, gorovij, nižin. Državica leži na takem tranzicijskem območju, da ga ni bilo osvajalca ozemelj, ki ne bi okupiral te države – že od antike naprej. Vsak narod, osvajalec je zmeraj pušcal sledi svoje kulture, tako da je bilo to ozemlje že od nekdaj kulturno zelo pestro in raznoliko od sela do sela (mest namreč ta prekrasna država nima).

Zmeraj so bili taki ljudje, ki so sprejemali drugačne…nomade, barbare, vse mogoče.

Sem pa zadnje čase vedno bolj zaskrbljen, ker berem o izganjanjih, deportacijah, noceh dolgih nožev v tej mali državi. In naenkrat so ljudje postali nestrpni do drugih in prisegajo na cistost svoje rase in da jo je treba ohraniti in pomnožiti. V casu, ko se cel svet združuje, se ta državica distancira in ustvarja čisto raso (ki je do sedaj niso nikoli imeli…zmeraj prišli turki in pohopsali par babnic).

No, da zaključim, če jim paše, pa naj se gonijo med sabo – svet bo pa nemo opazoval njihovo degeneracijo iz roda v rod hujšo in se potihem smejal, slovenski človek pa bo v čistosti svoje rase postal imbecil.

Dane

 • Share/Bookmark

9 odgovorov v “Narod”

 1. mijau pravi:

  No, jaz sem že mešanec.Od obeh narodov sem pobral ta boljše, haha.

 2. wane pravi:

  jaz sem boljši sem pobral od treh hehe.Resno pod tole se podpišem

 3. Hotimir Hotimir pravi:

  Tole samoobtoževanje na račun slovenskega nacionalizma in šovinizma se mi zdi že debilno, razen če ni vzrok drugje oziroma v pripadnikih drugih narodov… Tisti del o idilični državici in mešanju narodov je čisto v redu in res. Da pa nekdo piše o deportacijah in nestrpnosti zgolj na podlagi neke ciganske familije ali zaradi izbrisa skupine ljudi iz registra, je to v bistvu zlonamerno in po moje izvira prav iz tega, kar pisanje obsoja..to je iz pravega nacionalizma in šovinizma. Obsojati prebivalce področja, kjer je država Slovenija nacionalizma in šovinizma je smešno. V dvatisočletni zgodovini se je na tem področju res zamenjalo selilo in mešalo. Res pa je tudi, da je bilo prebivalstvo ves čas ogroženo predvsem od Nemcev in Italijanov. Ogroženosti s strani hrvatov ni bilo nikoli, saj so sami okupirani s sabo in potvarjanjem svoje zgodovine. Prav tako ne s strani Srbov. Ogroženost s strani nemcev in italijanov, je bila in je še zelo močna. V zgodovini je zajemala tudi fizično uničenje, poleg tistega hinavskega, tihega, ki zajema krajo in potvarjanje zgodovine,arheologije, kulture in dajanje v nič vsega, kar je prebivalstvo tega področja doseglo v zgodovini. Govorim o prebivalstvu tega področja, ki se imenuje Slovenci in se čuti pripadno področju ,družbi in državi, ne o slovenskem narodu. Gensko bi bilo zelo težko dokazati slovenski narod. Jezi me, da se tako obtožujemo (ali pa nas obtožujejo), glede na to kaj so drugi narodi počeli z nami in drugimi. Nemci naprimer…ne samo navaden folk…rulja, ampak intelektualci, zdravniki??? isto pri Italijanih. Njih sramota bo odmevala še stoletja. Pa angleži kaj so počenjali, američani…. Tako dobrega in gostoljubnega ljudstva, kot smo slovenci, boste težko našli. O tem so pisali že rimljani. Res, da nam očitajo, da smo hladni, manj dostopni, vendar, kdo to očita?? južni sorodni narodi? ja res, ampak oni svojo gostoljubnost sami potencirajo, hkrati pa se uničujejo med sabo in sami svoje, na zelo krut in nič kaj herojski način. Da smo taki, je krivo tudi to, da je bila naša gostoljubnost venomer in kar naprej izkoriščana, skozi celo zgodovino. Tako s strani nemcev in italijanov, kot pozneje s strani južnoslovanskih narodov. Take kikse, kot je primer Strojanov (ki se bodo itak sami potolkli med sabo), ali izbris iz evidenc, je storila država s svojo birokracijo in ne narod. Narod je bil v primeru Strojanov le jezen, zaradi arogantnega odnosa oblasti do njih in nesramnega odnosa strojanov samih.
  Dejte bit no mal bolj realni ljudje. Za genocid ni bila obsojena ne Nemčija, ne Srbija, pa so učinkovito delovali…tu bi pa neke slovence obsojali nacionalizma, šovinizma, zakrknjenosto….butasto

 4. Tibor Jablonsky pravi:

  Sicer so to vprašanja za avtorja članka, ampak ker po mojem mnenju reprezentira tudi moje stališče, si drznem odgovoriti na nekaj tvojih točk:

  1. kdo pravi, da gre samo za Strojanove in iizbrisane. Če bi bila to edina primera kršenja človekovih pravic…bi bilo super.

  2.rasa. čistost. brezmmadežnost. Pojmi, ki v sloveniji ne obstajajo, ker praktično ne morejo. etnično preveč mešano ozemlje…

  3. tvoja replika se nannaša na zgodovino zadnjih 70 let. Dogajanje pred tem je tudi zgodovina, ne pozabi.

  4. Na ostalo se mi pa ne zdi smiselno odgovarjat, ker si zašel iz teme. Če ti kaj ni jasno, poprosi koga za pomoč pri interpretaciji članka…

  LP

  Tibor Jblonsky

 5. Hotimir Hotimir pravi:

  Jablonsky nič vprašanj ni bilo, ne zate ne za onega, ki ga predstavljaš :) Tvoje prve tri točke so neumnost, z ničemer povezane. pri četrti pa se strinjam. Nima smisla debatirati ne s tabo ne s tvojim 20 letnim vzornikom. Nimata ne znanja ne vedenja o zgodovinskosti ali sedanjosti. Čisto revanšistično blatenje nekega naroda. Mešanje ras je res da pozitivna stvar za vsak narod. V vajinem primeru pa človek dobi občutek, da gre za osebka, ki imata sama velik problem lastne identitete. Ne ptič ne miš, bi rekel grški pesnik Ezop. Imbecilnost, ki jo avtorček članka privošči slovencem, se bo pojavljala samo v primerih, ko se bodo narodovemu telesu primeševali osebki, ki se niso mogli obdržati niti se vključiti niti pri svojem matičnem narodu. Zdaj pa za svojo nesrečo in nemoč krivijo drug narod, titega ki jima nudi gostoljubnost??? Dobrota je sirota. Za izgubo lastne identitete naj avtorja kopljeta in iščeta krivdo pri svojih koreninah, v svojem matičnem narodu, ki ju je “zapustil” ali pa onadva njega…pa niti ni važno iz kakšnega razloga. Dovolj napak in neumnosti bosta lahko našla.

 6. Tibor Jablonsky pravi:

  no očitno je članek le obrodil sadove. Pričakoval sem agresijo, s tem si pokazal kako visok je kulturni nivo točno tistih, ki sem jim članek namenil, med drugimi si to tudi ti.

  Samo zate, preprost haiku za spravo:

  Obriši slino
  krvaveči pogledi

  Primitivizem

  LP

  Tibor

 7. Hotimir Hotimir pravi:

  :) ne vem kje vidiš agresijo. Mogoče v tvojih haikujih (kaj je že to)
  Pripomba na post scriptum tvojga bloga…Haiku za vzvišene…ma jesi glup :) a sam ti ne vidiš al kaj :) Nije komjutor za seljaka, šta ćeš…Boš moral nardit še par izletov na Slobotov grob, da se napojiš z dodatno kulturo :) sam dej mal kvalitetnejše fotke naredi…te so res bedne. Teksta itak folk (narod) ne bere :) :)

 8. Tibor Jablonsky Tibor Jablonsky pravi:

  Hvala, postal si moja muza, posvečam ti še en haiku:

  Dragi Hotimir
  Obožujem kmetavze

  Saj svet je krasen

  Tibor

 9. Hotimir Hotimir pravi:

  Bolje biti kmetavzar, nego seljak :)
  svet je pa res krasen

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !