hedonistična orgija čutnih radosti

Izlivi

  • Strani

  • Na twitterju sem bolj aktiven:

Bluz skroz autobus!

Objavil Tibor Jablonsky, dne 4.02.2007

Khm…

verjetno ste nekateri že opazili kako deluje Ljubljanski potniški promet, a ne?

NA ŽETONE!

Če pa žetona nimaš, prijazno vstaviš v šparovček 1,25 €. A je tako?

Tako je, res je… predvidevam, da nisem ne prvi, ne zadnji, ki je to ugotovil…

Verjetno ste tudi vi opazili, da večine šoferjev ne interesira, ali ste vrgli notri točno 1,25 €, nekako ne pokažejo nekih bistvenih emocij…ne rečem nič, ponavadi imam žeton, se pa včasih zgodi, da ga nimam, takrat kompenziram z drobižem. In tako je bilo tudi tokrat: Na železniški postaji stopim dol iz vlaka. Precej naložen hitro ugotovim, da nima smisla hoditi peš do rožne doline, zato se odločim za alternativno varianto, avtobus. Grem na bavarca, počakam na štirinajstico, vmes pregledam, če imam dovolj denarja, da bi kupil žeton. Kot se izkaže, se v moji denarnici nahaja borih 72 centov. Kaj sedaj? Lahko grem dvignit 10€ na bankomat, ki je na drugi strani ceste, lahko pa poskušam riskirati. Nisem premišljeval niti sekunde, štirinajstka je že bila tu. Hop, hop, skočim na avtobus, vsujem zvrhano pest drobiža v ”LPP šparovček” in pojdem naprej. Ne minejo štiri sekunde, in slišim šoferja, ki se nekaj dere v moji smeri. Pomislim: ”Pizda mu materna melanholična, pa prav štet je šel zadevo…”

Obrnem se, spustim kovčke na stol in se mirno vrnem nazaj k šoferju, vmes razmišljam: ”Spelji to zadevo elegantno!” Šofer se zadere:”Kaj misliš, da sem neumen?! To je premalo! Doplačaj!”

”To je vse kar imam.” Odvrnem. ”Grem samo dve postaji naprej.” (Sej vem, neumen izgovor…)

Šoferja je minilo vse: ”Al plačaj, al pa se poberi dol!”

Zdej je tudi mene minilo. Za trenutek ga pogledam in pomislim: ”Kaj mi pa more? A se bo spravil name zaradi 53 centov? Ma ne me jebat, če hočem bi ga lahko prefukal ko psa..” (Ni mi to ravno v navadi, ampak včasih razmišljaš tako…)

Zato mu rečem: ”Ok, vrnite mi 72 centov in grem dol..” Tipu se utrga. Jaz začenjam uživati v predstavi, ljudje na avtobusu gledajo, napetost raste.

”Ne moreš dobiti denarja nazaj, tukaj vse piše!” Pokaže na šparovček.

”Ja pol pa ne grem dol…” Odvrnem z nasmehom. Vsa stvar mi postaja vedno bolj smešna, tip bo padel ven iz sebe.

”Moraš it dol, če ne bom varnostnike poklical!” (Oziroma kontrolorje, pač tiste, ki hodijo gor in dol po postajah..)

”Ni problema, jaz ne grem dol.” Odvrnem in se vrnem h kovčkom. Med potniki zagledam enega svojega znanca, ki zadevo spremlja. Lahko bi šel do njega, ga prosil za 53c, ampak se mi je zdelo že zelo banalno. Ubogi šofer je že skoraj infarkt doživel ko mi je grozil, ljudje so začeli postajat nervozni, ker je avtobus še vedno stal. Odločim se, da je čas za umik. Tisti kreten se vedno bolj dere. Prekinem njegovo dretje in ga vprašam, če mi lahko odpre vrata od zadaj. Malo se zmede, ni pričakoval, da se bom po vsej tej predstavi odločil, da grem dol. Nazadnje mu le uspe odpret to vesoljsko čudo, jaz pozdravim zbrani publikum in zapustim avtobus. Ko stopim dol, pomislim: ”Kakšen kreten, pička mu smotana!” ”Peške bom šel v Rožno dolino, pa sej ni tako daleč.” Če ne drugo, sem za 72 centov, dobil butasto zgodbo in pospešen krvni obtok.

Zdaj se mi mogoče šofer kar malo smili, verjamem, da ima poln kurac takih in drugačnih delikventov, ki mu cel dan delajo pizdarije po avtobusu. Po drugi strani pa: ”Ko ga jebe!”

Tibor

  • Share/Bookmark

En odgovor v “Bluz skroz autobus!”

  1. Danko pravi:

    idiot!

KomentirajXHTML: Uporabite lahko naslednje tage: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !